De reis en mijn eerste indruk
Door: Elise
Blijf op de hoogte en volg Elise
04 September 2006 | Denemarken, Skærbæk
Vanuit Emmeloord ben ik de volgende ochtend vertrokken richting Duitsland en uiteindelijk Denemarken.
De reis opzich is zonder veel problemen verlopen. Bea (de oranje kever van oma) heeft zich voorbeeldig gedragen en zeven en een half uur later kwam ik aan in Tønder (zuid Denemarken). Hier had ik een bed in een hostel gereserveerd. Slapen ging wel goed die nacht. Ondanks de dunne matras.
De volgende dag wilde ik weer vroeg op omdat ik het stadje wilde bekijken en ’s middags had afgesproken bij mijn eerste WWOOF adres.
De volgende ochtend bleek dat het hele stadje al wist dat er een Nederlander in een oranje kever aan was gekomen. Ik sprak namelijk een politieagent en nadat ik mijn vraag had gesteld (ivm een NL sticker die ik niet heb) vertelde hij dat hij mij de vorige dag al had zien rijden... (hmm is dat wel positief!?!?) Tja, Bea trekt erg veel aandacht. Hier zelfs meer dan in Nederland!
Het viel me op dat de Denen erg vriendlijk zijn en zelfs een buitenlander (tja dat ben ik nu) volledig vertrouwen.
Na een bezoek aan het plaatselijke museum en de watertoren (met erg mooi uitzicht trouwens) ben ik doorgereden naar Skærbæk, naar het bedrijf van Bodil en Kristian. Hier werd ik warm onthaald met een rondleiding en een kop thee.
Ik heb hier een eigen huisje om in te slapen. Klein maar knus en weer met die dunne matrassen! We hebben samen gegeten en gepraat en daarna ben ik eigenlijk gelijk aan het werk gezet! Nouja... ze hadden iemand nodig om een paard te rijden. Leuk om te doen na zo’n lange tijd.
Vandaag stond het maaien van het gras (waarbij de grasmaaier het begaf) en het opruimen van graanomhulsels de die vogels in allerlei onmogelijke plaatsen hadden neergelegd.
En morgen... ik zou het nog niet weten! Eerst maar weer werken en dan op pad naar Rømø een waddeneiland wat erg mooi moet zijn.
godaften, Elise
04 September 2006 - 20:20
Franka:
hee avontuuriste,
wat gaaf zeg om te horen dat het allemaal zo vlot is gegaan en dat je zo goed bent aan gekomen!!
spannend hoor wat je doet en leuk dat je zo opvalt met bea haha.ik lees je verhaal met spanning en leuk om te horen wat je allemaal mee maakt.
wat een leuk klein huisje!! lijkt wel jkleine huisje op de prairi :)
nou nogmaals geniet ervan en tot???
liefs franka, jerry, sting, mike en jessy mijn adoptie paard (is een half zus van de iggy, gaaf he) xxxx
04 September 2006 - 20:42
Jeroen:
dag harde werker.wat leuk dat je het zo naar je zin hebt . die stikker krijg je nog .groetjes -
06 September 2006 - 08:44
Bramzi:
Hoi Elise van alle DLGers veel plezier gewenst. En neem op onze gezondheid een lekker smurrenbrodje!!! -
06 September 2006 - 17:45
Hanna:
hoi liesje, groetjes van ons allemaal op de genen hoek! veel plezier in het verkennen van je 1\4 wortels. heerlijk om je te kunnen volgen op deze manier. doei! -
06 September 2006 - 17:52
Hanna:
p.s." 14 wortels "niet maar "een vierde wortels". -
09 September 2006 - 09:31
Zoé:
hallo grote zus, leuk zo'n website, maar hoe kom je aan Bea? en hoe spreek je het uit Bea als in Beatrix of bea als in een verbastering van bij (bee) of van beagle(kever)?
ik hoop dat je het daar heel erg naar je zin hebt,en weet je, je huisje lijkt een beetje op de grote broer van ons tuinhuisje, leuk hoor.
hoop weer snel van je te horen.
liefs Zoé en natuurlijk ook van alle andere mensen en dieren hier.